Alphense Recreanten Team Toernooi

Het ARTT in het kort

Op zaterdag 19 december 2020 vindt het 7e Alphense Recreanten Team Toernooi (ARTT) van Badminton Nederland plaats in Alphen a/d Rijn. Dit toernooi wordt georganiseerd voor de “recreatieve” spelers van Badminton Nederland en gastspelers. Het is een toernooi waarin recreatief badminton en plezier maken centraal staat.

Net als bij de andere twee recreantentoernooien ligt hierbij de nadruk op veel en recreatief spelen in een gezellige omgeving. U zult dus bij dit toernooi nooit uitgeschakeld worden en kunt daardoor de hele dag door spelen. Samen met uw team speelt u zowel dames-, heren- als gemengddubbel partijen. Verder staat dit toernooi in het teken van de jaarwisseling en zullen er oliebollen genuttigd kunnen worden.

Het toernooi is bedoeld voor recreatieve badminton spelers, niet voor hogere competitiespelers. Als richtlijn stellen wij dat spelers mee kunnen doen als zij recreanten zijn of in de lagere regionale competitieklassen. Wij hanteren echter geen strikte regels over wie er wel en niet mee mogen doen. Voor hogere competitiespelers is het toernooi simpelweg niet leuk. Badmintonners die geen lid zijn van Badminton Nederland zijn ook welkom, zij het tegen een kleine extra bijdrage waarmee men automatisch lid wordt tot het eind van volgend jaar.

Dit nieuwe recreantentoernooi kent een andere speelvorm dan de andere twee toernooien die wij organiseren: Zo kan het aantal deelnemers per team variƫren van 4 tot 8 spelers met minimaal twee dames en twee heren. Door rekening te houden met het aantal spelers en de verdeling heren/dames in een team, speelt iedere speler evenveel wedstrijden. Ook de verdeling tussen de verschillende types wedstrijden zal automatisch worden meegenomen. Een overschot aan dames of heren in uw team is daardoor geen probleem.

Meedoen? Zorg dan dat u er snel bij bent en het inschrijfformulier zo snel mogelijk invult, want zoals altijd is er plek voor velen, maar loopt het altijd toch weer snel vol.