Van de voorzittter (LRTT 2020)

Van de voorzittter (LRTT 2020)
Zaterdag 7 maart is het de 28e keer dat het LRTT In Arnhem wordt gehouden met 72 teams en 350 deelnemers. Bij aankomst blijkt dat de hoofdingang gewijzigd is naar de kant van de sportvelden. Een verrassing door de nieuwbouw van het zwembad op de voormalige parkeerplaats bij de hoofingang. Ook binnen is er daardoor een flink aantal veranderingen, waarbij wel bleek dat het verplaatsen van hal 1-3 naar hal 5 eenvoudiger is geworden. Voor ons zelf betekent het aanpassen aan de gewijzigde ruimten, maar gelukkig kunnen we toch om halftien starten, hoewel nog twee teams later zijn binnengekomen.

En dan begint het leuke spelletje van de shuttle heen en weer slaan en punten proberen te maken. Dat gaat dus als vanouds en al snel komen de uitslagenbriefjes binnen.

Tijdens het bekijken van de wedstijden ben ik aangesproken door een oudere speler die mij een herinnering laat zien van zijn deelname aan het LRTT 1995. In dat jaar is hij 54 geworden en heeft een lange tijd niet meer meegedaan, nu speelt hij enkele wedstrijden, toch geweldig om te horen.

Ook Bram Reudink, bestuurslid van Badminton Nederland komt ons op de terugweg uit Den Bosch bezoeken en is een tweetal uren in de hallen aanwezig, ook hij is weer erg enthousiast over het festijn.  In die periode komt een team ons vertellen dat zij de wedstrijden moeten staken door enkele blessures, jammer hoor. Voor de rest zijn er een klein aantal minder zware pijnpunten voor Richard Rikken op te lossen die er gelukkig altijd tijd voor deze toernooien vrijhoudt.

Bij de prijsuitreiking krijgen het team van CGMP 1 en Almere 1 de prijzen voor de hoogste winstpunten en het team van De Treffers een prijs als stimulans voor het komende jaar. Na het bedanken van de spelers zelf en de leden van het wedstrijdteam is de zaal snel leeg en gaan velen ergens onderweg eten.

Graag tot volgend jaar. 

Kees Jansma

Namens LRTT team