Van de voorzitter (MRTT 2019)

Van de voorzitter (MRTT 2019)

Warm weer voorspeld op deze finaledag bij de Dutch Open. Dat geldt dan eveneens voor de recreatieve badmintonners die in de breedtesporthal meespelen met het MRTT 2019.

Na kwart over acht begint de binnenkomst in de sporthal en na de ontvangst is de loop van vele teams direct richting het sportcafé voor koffie en/of thee. Ook hier zien we dat teams koek of taart meenemen als aangenaam verpozen.

Ondertussen heeft het team de zaal aangepast en overige werkzaamheden uitgevoerd om de shuttles te kunnen slaan. Een 36 teams met ruim 170 spelers staan dan naar de verwelkoming van de toernooileider te luisteren om direct na het geluid van de toeter met het spel te beginnen.

Vrijwel direct weet iedereen, ook de nieuwe deelnemers, hoe de organisatie het spelen, wisselen gewenst is en de cijfers van de uitslagen moeten worden ingevuld.

In de loop van de ochtend blijkt het in de zaal warmer te worden, maar dat geldt voor het gehele complex. In de middag kunnen wedstrijdspelers ook tussendoor kijken naar de finalepartijen. Dat geldt nog meer voor de tweede partij de mixed-dubbel van Robin Tabeling en Selena Piek. Een wedstrijd die helaas door de meesten niet geheel kan worden afgekeken door de eigen wedstrijden. Een reden om het bereiken van de eerste plaats ook in onze zaal is omgeroepen.

De temperatuur blijft oplopen in de hal en meer en meer rode gezichten worden zichtbaar, maar de animo blijft goed. Een hele goede sfeer in de zaal die ook iedere bezoeker ervaart, waarmede ‘het dagje uit’ als sterker wordt ervaren. Dat vertellen de deelnemers ons regelmatig bij onze gesprekjes in de zaal of als ze bij de wedstrijdtafel komen.

Even na 16:00 uur zijn de laatste shuttles geslagen en wordt de uitreiking van de prijzen aangekondigd. Kees begint als eerste de deelnemersgroep te complimenteren over de prima sfeer in de die door hun inzet en spelplezier op en tussen de banen gegroeid is. Hulde daarvoor.
Hij heeft voor de prijsuitreiking als een verrassing een bezoeker die zichzelf voorstelt als Michel Bezuijen, voorzitter Badminton Nederland. Na een begroeting gaat hij over tot het benoemen van de drie teams die allen hetzelfde aantal punten hebben behaald.

Elk team krijgt flessen wijn,

Na de uitreiking van de prijzen richt de voorzitter nog het woord tot Kees Jansma. De voorzitter haalt aan hoe belangrijk de vrijwilligers zijn voor Badminton Nederland. En dat Kees een grote bijdrage heeft geleverd. In het kort vertelt hij welke bijdragen Kees sinds de jaren 80 voor de badminton geleverd heeft. Hij kondigt vervolgens aan dat het Bondsbestuur besloten heeft om Kees de zilveren legpenning toe te kennen voor bijzondere regioverdienste. De voorzitter feliciteert Kees en reikt vervolgens de bijbehorende oorkonde uit. Tevens werd zijn vrouw Betty Jansma in het zonnetje gezet met bloemetje.

Kees bedankt allen en ziet jullie graag weer terug bij een van de toernooien.
Kees en Marco Jansma